Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

Dobrote slovenskih kmetij 2023

Začetek dogodka: 19.05.2023
Konec dogodka: 21.05.2023

34. FESTIVAL DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ

Na osrednji slovenski kulinarični prireditvi s 34-letno tradicijo, ki poteka v prečudovitem Minoritskem samostanu, se med 19. in 21. majem 2023 predstavlja kulinarična ponudba slovenskih kmetij.

V okviru prireditve poteka tudi ocenjevanje najboljših izdelkov, saj jih komisija pod svoj drobnogled vzame tudi več kot tisoč, dobrote pa je na stojnicah mogoče tudi pokusiti.


PTUJ, MESTO TISOČERIH DOBROT

in prizorišče enega največjih in najstarejših festivalov domače hrane v Sloveniji

Festival Dobrote slovenskih kmetij je vedno bolj prepoznaven dogodek, na katerem se s svojimi izdelki vsako leto predstavijo ponudniki dobrot slovenskega podeželja.

Prizadevamo si zagotavljati kakovostno domačo hrano, zato v okviru festivala potekajo senzorična ocenjevanja. Kakovost nagrajenih dobrot prepoznate po zlatem, srebrnem in bronastem znaku, s katerim so označene.

Sledimo trajnostni navezi in se zavzemamo za okolju prijazen način kmetijske pridelave ter za ohranjanje tradicionalnih receptov in postopkov predelave.

PROGRAM najdete tukaj: PROGRAM DSK 2023

Z aktualnim katalogom nagrajenih dobrot slovenskih kmetij želimo sodobnemu potrošniku približati lokalne ponudnike hrane ter mu olajšati odločitev za nakup.


Organizator: KGZS Zavod Ptuj

Scroll to Top