Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

87. Huda pokušnja! z Nino Petek in Petro Rutar

Začetek dogodka: 26.04.2023
Konec dogodka: 26.04.2023

87. HUDA POKUŠNJA! z Nino Petek in Petro Rutar

Sreda, 26. april 2023, Dom KULTure muziKafe


Toplo vas vabimo na že 87. Hudo pokušnjo! na Ptuj, ki bo tik pred prvomajskimi prazniki. Literarno-vinski večer bo v sredo, 26. aprila 2023, ob 19. uri v Domu KULTure muziKafe na Ptuju. Posvečen bo naši gostji Nini Petek in njeni študiji Na pragu prebujenja: Svetovi sanj v budizmu. Gostitelja večera bosta pesnica Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman.

O avtorici
Nina Petek (1986) je docentka na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in direktorica Inštituta za študije meništva in kontemplativne znanosti. V okviru svojih raziskav hindujskih in budističnih filozofskih sistemov sodeluje tudi s tujimi znanstvenoraziskovalnimi institucijami, predvsem z Oxfordskim centrom za hindujske študije Univerze v Oxfordu. Njena študija Na pragu prebujenja: Svetovi sanj v budizmu prinaša v naš prostor nekaj prav posebnega, saj nam odstira tančico v sanjske krajine. Knjiga, ki je podprta s prevodi izbranih besedil budizma, se začne z rojstvom sanj, saj brez njih ne bi bilo ne Buddhe ne budizma, zapiše avtorica. Študija razpira številne teme, med drugim se sprašuje, kdo sanja sanje, kdo jih zna interpretirati in kakšni so na primer pragmatični in terapevtski vidiki sanj.

O vinarki
Petra Rutar je Brika iz Dobrovega. Z vinom se je okužila v vinoteki na gradu Dobrovo, kjer je delala štiri leta, nato v vinoteki Solum v Novi Gorici. Njena prva ljubezen so odnosi z javnostmi, druga pa vino, zato ne preseneča, da že šestnajst let, od ustanovitve, predseduje društvu Ženske in vino. V Kleti Brda je pred 20 leti postavila na noge prvo službo za odnose z javnostmi v slovenskih vinskih kleteh, potem pa odprla svoje podjetje za komunikacijo in organizacijo dogodkov, v katere vedno vpleta vino in kulinariko. Kaj je poslanstvo društva in kako naša tokratna vinska gostja razume ter doživlja vino boste izvedeli ob štirih imenitnih in izzivalnih vinih članic društva iz primorske vinorodne dežele.

Pridružite se nam, obljubljamo vam zanimiv večer, poln raznolikih zgodb in vrhunskega vina. Pa še to – vstopnine ni!

foto (vir): Baletrina


Soprireditelji: Beletrina, Dom KULTure Muzikafe, TheThirdWine

Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Scroll to Top