Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

ANTEA POLJAK – MEZZOSOPRAN

Začetek dogodka: 08.12.2022
Konec dogodka: 08.12.2022

ANTEA POLJAK – MEZZOSOPRAN

8.12.2022 ob 18.00, Slavnostna dvorana Ptujskega gradu, cena: 12€

Nastopajo: Antea Poljak – mezzosopran, Ivan Pernicki – klavir

Antea Poljak je leta 2018 magistrirala iz glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Zagrebu, leta 2022 pa iz solo petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Matjaža Robavsa. Sodelovala je na več tekmovanjih, med drugim je v letih 2022 in 2019 na slovenskem državnem tekmovanju TEMSIG prejela prvo nagrado.

V času študija je nastopila v produkciji zagrebške glasbene akademije in sicer v dveh solističnih vlogah: v operi Zvita mala lisica (Janaček), za katero je prejela nagrado Univerze v Zagrebu, ter v vlogi Služkinje v operi Amelia gre na ples (Menotti). V produkcije Akademije za glasbo v Ljubljani je letos nastopila v Händlovi operi Agripina v vlogi Ottona, v produkciji Slovenskega komornega gledališča pa v operi Iztoka Kocena Veveriček posebne sorte. Z zborom Čarobna piščal se je kot solistka udeležila zborovskih olimpijskih iger v Franciji, na Kitajskem, v Španiji, Nemčiji, Avstriji in Italiji, kjer je zbor osvojil tri zlate in tri srebrne medalje.

Nastopila je z godalnim in harmonikarskim orkestrom Glasbene šole Elly Bašić (Zagreb) ter s tamburaškim orkestrom Gaj. Svoje znanje izpopolnjuje pri Ruži Pospiš Baldani, Hansu Adolfsenu, Theresi Plut, Nuški Drašček, Martini Gojčeti Silić, Elisabeth Wilke, Ariani Bossi idr. Poleg petja se ukvarja z glasbeno terapijo, ki je bila tema njenega magistrskega študija v Zagrebu.

Organizator: ARSANA

Foto (vir): Spletna stran Festival Arsana

Scroll to Top