Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

BOBNARJI NA GRADU

Začetek dogodka: 07.10.2023
Konec dogodka: 07.10.2023

BOBNARJI NA GRADU

7. oktobra 2023, Ptujski grad

Prihajajočo jesensko soboto, 7. oktobra 2023, se bomo na Ptuju greli z dobrimi jedmi in čarobnimi napitki priljubljenih ponudnikov Odprte kuhne ter se prepustili ritmu bobnov na dobrodelnem dogodku Bobnarji na gradu.


Bobnarji so na gradu prvič zabobneli lani. Vračajo se, da ponovno navdušijo in počastijo 130 let Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož, ko se bo z zgornjega dvorišča Ptujskega gradu razlegalo bobnenje v rokovskih ritmih v okviru dobrodelnega dogodka. Število mest je omejeno na 500.

  • Od 10.00 se boste lahko na delavnici Sokijeve bobnarske šole preizkusili v bobnanju,
  • ob 12. uri pa prisluhnili ptujski rock zasedbi Hudobni Volk ter skupini The Rocktors, s katero bo v živo zaigralo več kot 30 bobnarjev vseh generacij iz celotne Slovenije.

Na dobrodelnem dogodku zbrana sredstva bodo namenjena otrokom oziroma glasbenim šolam poplavljenih območij.

Za popestritev si lahko ogledate tudi največjo zbirko historičnih glasbil na Slovenskem, ki domuje na Ptujskem gradu [Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož].

Za potešitev žeje bo poskrbela Kavarna Bodi. 


VSTOPNICE:

V obtoku bo le petsto kart, zato si svojo zagotovite čim prej. Karta nima cene, za karte sprejemajo prostovoljne prispevke. Vstopnice lahko dobite že ta četrtek, med 19.00 in 21.00, v avli Hotela Mitra, v petek, med 12.00 in 14.00, na isti lokaciji ter – kar bo ostalo – v soboto, od 9.00, pri stojnici Sokijeve glasbene šole.


Organizator: Marko Soršak Soki v sodelovanju z Mihaelom Tošem Toschem, Mestno občino Ptuj, Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož in Zavodom za turizem Ptuj


UTRINKI LANSKEGA DOGODKA
Scroll to Top