Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

ČALAPINKARIJE

Začetek dogodka: 02.06.2023
Konec dogodka: 02.06.2023

DRUGAČNE IN S ŠE VEČ SRČNOSTI

2. 6. 2023, na parkirišču pred nakupovalnim centrom Qcenter Ptuj


Po letu dni se na Ptuj vračajo Čalapinkarije. Gre za dogodek, na katerem družba Radio-Tednik Ptuj otrokom iz Spodnjega Podravja pričara dan brezplačnih norčij in zabave. Letošnje Čalapinkarije, ki bodo pred nakupovalnim centrom Qcenter Ptuj potekale v petek, 2. junija, od 14. ure dalje, pa bodo prav posebne, saj bodo imele še močnejšo dobrodelno noto.


Čalapinkarije so brezplačna in dobrodelna prireditev, na kateri več kot tisoč otrok uživa v igri z animatorji, napihljivimi igrali, delavnicami, igrami, brezplačnimi palačinkami, sladoledom ter drugimi prigrizki in dobrotami. Z veseljem na kvadrat, ki ga prinaša prireditev, so seveda srečni tudi starši. Tisti, ki lahko, pa ob tem pomagajo vsem drugim, ki jim počitnice ne pomenijo izključno sreče in veselja. Na dogodku poteka zbiranje sredstev v dobrodelnih skrinjicah, preko SMS-sporočil pa je moč cel mesec prispevati svoj delček, ki bo otrokom iz socialno šibkih okolij omogočil počitnikovanje.

Letošnje Čalapinkarije pa bodo še razširile svoje dobrodelno poslanstvo. Tokrat bo dogodek in projekt razširjen še na večerno koncertno dogajanje, kjer bomo zbirali sredstva tudi za omilitev škode po ujmah. Vremenske ujme so namreč v minulih tednih v Spodnjem Podravju povzročile veliko žalosti, med prizadetimi so tudi ostareli ljudje, ki nimajo prihrankov. Ena najbolj žalostnih je zgodba mlade štiričlanske družine Honomihl – Vrtič iz Rotmana, ki ji je plaz vzel dom. Trenutno prebivajo pri sosedih, vsi pa srčno upajo, da čim prej najdejo nadomestno prebivališče in nato pot do novega doma. Starša Tomaž in Tea sta oba zaposlena v Domu upokojencev Ptuj. Hči Lucija, ki to jesen odhaja v prvi razred, se je zelo težko soočila s situacijo, da nima več svojih igrač in svoje sobe. Tudi sin Jaka, ki končuje drugi razred, si čim prej želi v lasten dom. Za oba je bila to zelo travmatična izkušnja. Medtem ko čakajo še zadnje sodno izvedeniško mnenje, ki ga zahteva zavarovalnica, jim zavetje nudijo sosedi. Njihova želja je ostati v občini Juršinci, a za zdaj ne vedo, na kakšen način bodo prišli do novega doma.

Zato se bodo Čalapinkarije 2. junija nadaljevale tudi zvečer – na velikem odru pod šotorom bodo od 20. ure dalje nastopili Til Čeh, ansambel Upanje in Poskočni muzikanti. Cel večer bo med nastopi glasbenikov Dalibor Bedenik skrbel za super ritme prav posebne dobrodelne Petkove pumpe z oglašanji v program Radia Veseljak, Radia Aktual in Radia Ptuj. Tako bodo za našo in vašo srčno gesto po pomoči slišali in po svoje pomagali tudi poslušalci radijskih postaj po vsej Sloveniji.

Vsi partnerji v projektu se zavedajo težav, ki pestijo mnoge v Spodnjem Podravju, zato se vsi odrekajo dobičku in del namenjajo otrokom za letovanje, drugi del pa za potrebe pomoči družiniHonomihl – Vrtič.

Sredstva lahko nakažete na društvo Rotary Klub Ptuj: SI56-0215-0001-8478-105, namen nakazila: pomoč za družino Honomihl – Vrtič.

Darujete lahko tudi v dobrodelni sklad Na dlani družbe Radio-Tednik Ptuj preko SMS-sporočil: nadlani ali nadlani5 na 1919.

Bodite z nami na Čalapinkarijah – v petek, 2. junija, od 14. ure dalje, pred Qcentrom Ptuj, da skupaj naredimo nekaj dobrega.


Organizator: Radio Tednik Ptuj

 

 

Scroll to Top