Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

JAZ TEBI – TI MENI: IZMENJAVA OBLAČIL, KNJIG IN RASTLIN

Začetek dogodka: 22.04.2023
Konec dogodka: 22.04.2023

JAZ TEBI – TI MENI: IZMENJAVA OBLAČIL, KNJIG IN RASTLIN

22. 4. 2023 ob 10.00, CID Ptuj

Vsi rabimo oblačila. Drži? Drži. Ker pa v času preobilja velikokrat napolnimo svoje omare s stvarmi, ki jih le redko nosimo (ali pa jih sploh ne), se kmalu pojavi vprašanje, kam z oblačili, modnimi dodatki in čevlji, ki jih ne potrebujemo več.
Iz želje po odgovornem ravnanju s tekstilom in oblikovanju manj konvencionalno potrošniškega vedenja je nastal projekt Jaz tebi – ti meni. Prakso izmenjave oblačil med prijateljicami smo s CID-ovimi prostovoljkami spremenili v projekt, ki dvakrat letno omogoči prijetno druženje ob izmenjavi oblačil.

Na dogodkih Jaz tebi – ti meni si v prijetno družabnem vzdušju izmenjamo garderobo, ki je več ne nosimo. Gre za mešanico druženja in medsebojnega sodelovanja, ki je tako ali drugače koristno. Danes so na voljo oblačila po zelo nizkih cenah in pogosto se zgodi, da zaradi tega impulzivno kupimo oblačila, obutev ali nakit, ki jih uporabimo le nekajkrat ali pa celo nikoli. Pomladansko in jesensko čiščenje omar je torej prava priložnost, da na naravi in denarnici bolj prijazen način osvežimo svojo garderobo.

Na dogodkih si izmenjujemo oblačila, čevlje, nakit in druge modne dodatke, priložnostno tudi kaj drugega. Še posebej dobrodošle so tudi mlade mamice, ki lahko izkoristijo priložnost, da z drugimi mamicami izmenjajo oblačila za malčke.

Projekt ima tudi dobrodelno noto, saj vsa oblačila, ki na izmenjavah ne najdejo novega lastnika, podarimo ptujski Varni hiši.

Več informacij o projektu in posameznih dogodkih je na voljo tudi v Facebook skupini Jaz tebi – ti meni.

foto (vir): CID Ptuj

Scroll to Top