Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

KONCERT KLAPE DALMARI

Začetek dogodka: 15.10.2022
Konec dogodka: 15.10.2022

KONCERT KLAPE DALMARI

15. 10. 2022, 19.00, Dominikanski samostan Ptuj 

Prepustite se zvoku žametnih glasov dalmatinskih trubadurjev iz Maribora!

Klapa Dalmari je ena najvidnejših slovenskih klap, ki pod vodstvom v Mariboru živečega Zagrebčana Marka Mandira prepeva tradicionalne dalmatinske klapske pesmi. Klapa deluje, kot zasebna sekcija v sklopu najstarejšega hrvaškega društva v Sloveniji, »Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru«. Ustanovljena je bila leta 2009 na iniciativo ljubiteljev klapskih pesmi v Mariboru. Dalmari, je besedna igra sestavljena iz Dalmacije in Maribora, ki izraža povezanost članov in njihovo kulturno poslanstvo. Dalmari se trudi upreti estradizaciji klapskega petja in neguje avtentično acapella petje. 

Klapa se je v začetku julija z nastopom na drugem izbornem večeru 56. Festivala dalmatinskih klap v Omišu uvrstila na prvo mesto med moškimi klapami. S to uvrstitvijo so si Dalmari zagotovili nastop v prestižnem finalu festivala. V močni konkurenci se je mariborska klapa odlično odrezala, dosegli so tretje mesto po izboru publike in zavidljivo četrto mesto na tradicionalnem dalmatinskem festivalu. Klapa Dalmari je šele druga slovenska klapa, ki se je kadarkoli uvrstila na predi izbor festivala in z letošnjim letom tudi prva slovenska klapa, ki ji je uspel preboj v finale. 

V Sloveniji obstaja veliko zanimanje za klapsko petje. Klapska pesem je najlepši spomin na dneve, preživete na hrvaškem jugu. Ravno zato glasbeni vodja klape Marko Mandir meni, da je ta vrsta glasbe nova barva na mostu prijateljstva, ki spaja Hrvaško in Slovenijo. 

Cena vstopnice: 12€.

Prodaja vstopnic: Vstopnice lahko kupite na Eventim-u, na blagajni Javnih služb in na blagajni Dominikanskega samostana

Organizator: Dominikanski samostan Ptuj

Vizual: Dominikanski samostan Ptuj

Scroll to Top