Pokličite nas

02 123 456

Pišite nam

info@mladinaptuju.si

Prenesite

aplikacijo

KONCERT: KOMORNI MOŠKI ZBOR PTUJ

Začetek dogodka: 26.05.2023
Konec dogodka: 26.05.2023

KONCERT: KOMORNI MOŠKI ZBOR PTUJ

26. 5. 2023, Dominikanski samostan

Komorni moški zbor Ptuj deluje od njegove ustanovitve v letu 1953 vse do danes. To je polnih 70 let, brez prekinitve. V teh letih se je v njem zvrstilo že veliko generacij kvalitetnih pevcev in dirigentov.
Danes zbor vodi dirigent profesor glasbe Mihael Roškar. Programsko posegamo v vsa glasbena obdobja in zvrsti od renesanse, do sodobne glasbe. Poleg slovenskih skladb zbor poje tudi zborovska dela tujih avtorjev. Zbor pripravi letno vsaj en samostojni koncert in veliko krajših samostojnih nastopov.

Komorni moški zbor Ptuj spada med pomembnejše slovenske moške komorne zasedbe. V zboru pojejo možje in fantje iz Ptuja in njegove bližnje okolice. S ponosom lahko napišemo, da danes v njem prepeva že četrta generacija pevcev. Naš najstarejši pevec se lahko pohvali, da prepeva v zboru že polnih 45 let.

Vaje, nastopi, priprave, dosežki zbora in druženje pevcev so stkali močne vezi med pevci, ki so v tem času prepevali ali še prepevajo v zboru.
Komorni moški zbor Ptuj je stalni udeleženec območne pevske revije in večkrat nagrajen zbor na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih odraslih pevskih zborov. Prav tako člani komornega zbora gostujejo na festivalih doma in v tujini. Na gostovanjih v tujini dajejo poseben poudarek slovenski zborovski glasbi oz. petju.

Za svoj prispevek k širitvi ljubiteljske kulture je moški komorni zbor Ptuj prejel več priznanj na področju ljubiteljske kulture.

foto (vir): Komorni moški zbor Ptuj


Organizator: Dominikanski samostan

 

Scroll to Top