Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

O mladih na ptuju

V letu 2021 smo v Mestni občini Ptuj pod geslom »Moj predlog za moje mesto« prvič izpeljali postopek participativnega proračuna. Občanke in občani ste lahko prvič neposredno odločali o porabi dela proračunskih sredstev in na glasovanju izbrali 15 projektov z željo, da se prednostno izvedejo v okviru razpoložljivih sredstev na posameznem območju.

Participativni proračun je sistem razporejanja dela proračunskega denarja tako, da pri odločanju o njegovi porabi sodelujejo prebivalke in prebivalci občine, ki sami določijo, katere investicije so v skupnosti najnujnejše in kako želijo prispevati k izboljšanju kakovosti življenja v občini.

Ker želimo v Mestni občini Ptuj povečati angažiranost in participacijo mladih ter jih spodbuditi k sodelovanju pri oblikovanju lokalnega okolja, imajo mladi – to so osebe v starosti med 15 in dopolnjenih 29 let starosti (do vključno zadnjega dneva pred 30. rojstnim dnem) – posebno skupino »Mladi«, kjer lahko podajo predloge in glasujejo le ti.

V letu 2021 so mladi v postopku participativnega proračuna izglasovali projekt MOBILNA APLIKACIJA MLADI NA PTUJU. »Predlog za mobilno aplikacijo Mladi na Ptuju izhaja iz dejstva, da so mladi vse bolj aktivni in prisotni na alternativnih socialnih omrežjih in številnih mobilnih aplikacijah. Tako jih dokazano preko raznih spletnih strani, televizije, radia in drugih tradicionalnih medijev ne moremo več nagovarjati. Zato podajam predlog, da se investira v zagon mobilne aplikacije Mladi na Ptuju, ki bi bila na voljo brezplačno in bi bila kot prva takšna aplikacija za mlade v določeni lokalni skupnosti v Sloveniji.«

Na SPLETNI STRANI »MLADI NA PTUJU« vas obveščamo o vseh aktualnih informacijah za mlade na območju Mestne občine Ptuj. Informacije so razdeljene na 6 področij iz Strategije za mlade. Prav tako pa najdete pod zavihkom NOVICE vse aktualne novice, ki so objavljene na spletni strani Mestne občine Ptuj, pod zavihkom »Aktualno« in pod zavihkom DOGODKI aktualne dogodke, ki se bodo odvili v mestu.

SPLETNO APLIKACIJO »MLADI NA PTUJU« si bodo uporabniki lahko prenesli preko APP store ali  preko Google play. Uporabniki se bodo morali registrirati in potrditi pristnost z e-poštnim naslovom. Imeli bodo svoj profil, kjer si bodo lahko nastavljali in ponastavljali svoje podatke. Ker bo aplikacija zajemala vse novice, ki se bodo pojavljale na uradni spletni strani, kar pomeni veliko novic, si bo uporabnik lahko naredil “personalizirane novice“, torej novice, ki bodo primerne le za njega. Npr. prikazovanje novic samo določene kategorije.

Scroll to Top