Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

POLJSKI GODALNI VEČER

Začetek dogodka: 22.10.2022
Konec dogodka: 22.10.2022

POLONIA ALLE CORDE – POLJSKI GODALNI VEČER

22. 10. 2022 ob 18:00, slavnostna dvorana Ptujskega gradu

V sklopu prireditev ob 30. obletnici vzpostavitve poljsko-slovenskih diplomatskih odnosov se bo v soboto, 22. oktobra 2022, ob 18.00 v slavnostni dvorani na Ptujskem gradu predstavil godalni kvartet Floris s programom, ki bo posvečen poljskim skladateljem.

Izbrane skladbe nas popeljejo skozi dve stoletji poljske in slovenske glasbene ustvarjalnosti – od Wladyslawa Żelenskega, ki je med najbolj priznanimi skladatelji iz obdobja romantike, prek Macieja Maleckega, enega najpomembnejših poljskih skladateljev 20. stoletja, do slovenskega vsestranskega Janija Goloba.
Godalni kvartet Floris je komorna skupina s pisano mednarodno zasedbo glasbenikov, akademikov priznanih glasbenih univerz iz Slovenije, Romunije, Švice, Poljske, Madžarske in Združenih držav Amerike, ki ga sestavljajo Barbara Domiter, Gabor Kis, Levente Gidro in Gorazd Strlič. Vsi člani kvarteta so svoje znanje in odrske izkušnje kalili v širnem svetu pod vodstvom najboljših profesorjev in umetnikov, zato lahko ponudijo žameten zvok godalne glasbe na najvišji ravni.

Vse skladbe, ki jih bomo slišali na nedeljskem koncertu, so prirejene za godalni kvartet. Obeta se nam zanimiv sprehod skozi večkulturno bogastvo poljske in slovenske glasbene zakladnice.

Koncert pod pokroviteljstvom veleposlanika Republike Poljske v Sloveniji nastaja v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj – Ormož ob podpori Veleposlaništva Republike Poljske v Sloveniji ter Ministrstva za kulturo in narodno dediščino Republike Poljske.

Vstop prost!

Foto: PMPO

Scroll to Top