Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

Predstavitev kataloga Hand Made 2.0

Začetek dogodka: 21.04.2023
Konec dogodka: 21.04.2023

Predstavitev kataloga Hand made 2.0

21. 4. 2023 ob 18.00, Galerija mesta Ptuj

Vljudno vabljeni na predstavitev kataloga Hand made 2.0 (Ročno delo 2.0), ki bo v petek, 21. aprila 2023, ob 18.00. Po predstavitvi kataloga bo potekal krajši voden ogled po razstavi.

V drugi ediciji razstave Handmade (Ročno delo) se sprašujemo o trenutni nagnjenosti opazovalca, da preseže tradicionalno obravnavo človeške nravi, po kateri je ročnost, če jo razumemo skozi oči zgodovine, zgolj in izključno ženska vrlina. V ospredje postavlja neposredno umetniški izdelek v obliki dialoga ter bolj zapletenih in celovitih tehnik, ki ustvarjajo nove miselne strukture in estetske učinke.

Razstava Handmade 2.0 v Galeriji mesta Ptuj s kustosoma Mariko Vicari in Jernejem Forbicijem ter v sodelovanju z Dušanom Fišerjem vas v petih prostorih popelje skozi izvirna dela mednarodno uveljavljenih umetnikov, kot so Anna Galtarossa, Lene Kilde, Marcela Cernadas, Rósa Sigrún Jónsdóttir, Mojca Smerdu, Andrea Salvatori, Valeria Vaccaro, Maruša Štibelj, Alice Zanin, Nicolò Quirico, Blažka Križan, Oki Izumi, Vanni Cuoghi, Silvia Levenson in Mariantonietta Bagliato.

Handmade 2.0 je veliko več kot preprosta umetnost rok, uma in živega telesa. S kalejdoskopom oblik, barv, linij, površin, ki smo jim že bili priča in ki jih še želimo izkusiti, pripovedovati in odkriti prek svežih želja in čustev, kljubuje času, v katerem živimo.

Scroll to Top