Pokličite nas

+386 2 748 29 99

Pišite nam

obcina.ptuj@ptuj.si

Prenesite

aplikacijo

Razstava Ruth Korthof

Začetek dogodka: 02.09.2022
Konec dogodka: 15.10.2022

Razstava Ruth Korthof

Beauty from brokenness” – Exclusive art out of recycled materials

Otvoritev razstave Ruth Korthof bo 2. 9. 2022 ob 18.00 v Galeriji Luna

Ruth Korthof, nizozemska umetnica, se je vključila med umetnike, ki v svojih umetniških praksah uporabljajo nestrupene, trajnostne materiale in v svoja dela vključujejo konceptualne ideje o trajnosti. Trend recikliranja in sočasna kritika potrošništva sta umetnico napeljala v vode recikliranja zlomljene keramike. Svoja umetniška dela ustvarja iz zavrženega materiala, iz katerega ustvarja nove podobe, ter odsluženim predmetom ponudi nov namen.

Z zlomljenimi kosi keramike ustvarja tridimenzionalne kolaže, ki velikokrat spominjajo na kubistične ali konstruktivistične umetnine. Umetniška dela nas popeljejo v svet trajnosti, kjer se zavedamo pomembnosti recikliranja, kot tudi ponovne uporabe zavrženih predmetov. V teh že skoraj kičastih umetninah nam umetnica na subtilen način poda svojstveno kritiko potrošništva in nas vpelje v nizozemski svet sodobne umetniške keramike.

Ruth Korthof je po izobrazbi inženirka, vendar se je osredotočila na oblikovanje trajnostne umetnosti. Pravi, da rada reciklira vse vrste predmetov v umetnine, pri čemer ponovno uporabi tisto, kar se običajno zavrže. Tema njenega dela je lepota zlomljenega. Življenje po svetu jo je navdihnilo za nenavaden pristop k življenju. Trenutno živi v Ljubljani in z eno nogo na Nizozemskem.

Več o umetnici: https://www.ruthkorthof.nl/ 

Foto: Galerija Luna

Scroll to Top